Varför känns det pinsamt?

Imorse kände jag att det enda jag ville var att sova vidare. Inte för att jag var trött, utan för att energin var borta. Ångesten har ännu en gång gjort sig hörd och jag kämpade mig upp ur sängen med gråt i halsen. J tröstade mig i sin kärleksfulla famn och jag ville bara stanna kvar just där, i hans famn.

Tyvärr kunde jag inte stanna där i min trygghet. Det finns saker som måste göras och för mig handlade just idag om skolarbete. Jag skulle experimentera med akvarellfärg, vilket var roligt när jag väl insåg att man behövde vänta tills att färgen hade torkat innan nästa lager med färg skulle läggas 🤦‍♀️

Idag kändes det som att våren var kommen. Solen värmde, kyliga svaga vindar och molnfri himmel. Det var så inbjudande. Jag bestämde mig för att avboka dagens boxningspass, därför att jag ville cykla istället. Det känns som att det var en evighet sedan jag cyklade sist. För ca 4 år sedan opererade jag mitt ben och jag har inte vågat cykla. Min balans ligger på skala 3/10 och konditionen är sämre.

Jag stod tillslut i garaget och såg på min röda fina cykel som är i nyskick, vilket är inte konstigt om man tänker att den inte har använts. Bredvid cykeln ser jag min svarta cykelhjälm som hade samlat på sig lite damm. Jag satte på mig cykelhjälmen och kände mig redo. Plötsligt hör jag prat en bit ifrån huset. Det kom två främlingar gående på vägen förbi vårat hus. Jag skyndade mig längre in i garaget och kände mig generad. När de var borta så kände jag mig generad över att vara generad. Varför agerade jag på det sättet? Cykelhjälmen är till för att skydda sitt huvud och speciellt hjärnan. Min dåliga balans kan resultera till att jag kommer att falla några gånger och då vill jag att det sitter en cykelhjälm på mitt huvud. Under hela cykelturen skämdes jag över min huvudbonad. Jag såg andra vuxna som använde det, men det kändes inte konstigt att andra använde det.

Varför känns det pinsamt?






Tack för att du läste 🙌
Allmänt | cykelhjälm, cykla, psykiskohälsa | | En kommentar |
Upp