Adoptera en familjemedlem.

Det går inte en dag utan att jag tänker på Sassi. Jag har alltid haft det lättare att få en djupare relation med en katt än med något annat djur. Sassi och jag förstod varandra helt och hållet. En blick från henne räckte för att jag skulle veta vad hon tänkte.

Sassi ute i altanen.
När jag tittar på henne i bilder kan jag fortfarande läsa av henne. På bilden ovanför visar Sassi mig att hon vill bli klappad. Jag kan även läsa av och veta att när jag tar min hand mot henne så kommer hon att ställa sig på bakbenen och möta min hand med sitt huvud, för att sedan landa på alla fyra och trycka sin rygg upp längs med min hand 🐾

Sassi var en väldigt intelligent katt. J och jag brukade skämta om att hon ibland var för smart för sitt egna bästa, eller rättare sagt smartare än vad vi trodde. Jag hade kunnat skriva en hel bok om Sassi och hennes upptåg, men det ska ni få slippa. 

I början av inlägget var tanken att jag skulle skriva angående om att det tyvärr finns katter som inte har någon familj. Nu fick Sassi ta plats i detta inlägget också, men nu blir det fokus på det huvudsakliga ämnet. Det är för mig helt ofattbart varför det avlas fram katter som sedan säljs på blocket eller Facebook. Säljaren kanske har en katt som hen älskar och vill ha en utav kattens ungar, men enligt mig är det själviskt. Säljaren behåller kanske en kattunge, men de andra 4 kattungarna behöver också hitta ett permanent hem. Jag var noga med att både kastrera Sassi och Ellie, därför att det finns redan så många katter utan ett hem. Det tar även bort risken för livmoderhalscancer m.m. 👍

Jag ska inte ljuga och tanken har slagit mig att det hade varit mysigt att ha en unge från både Sassi och Ellie, men tanken försvinner lika fort igen. Jag kan inte heller ljuga och säga att Sassi inte var en så kallad "blocket-katt. Det var för 8 år sedan och idag väljer jag inte blocket, men det finns såklart undantag. Ett undantag kan vara att det är en vuxen eller en äldre katt som behöver ett hem.

Då och då kollar jag inne på Kattkommando Syd för att se om det finns någon katt som behöver ett kärleksfullt hem. Jag känner mig inte redo för att adoptera en ny familjemedlem än, samtidigt som jag gärna vill rädda katter vars liv står på spel. Jag saknar erfarenhet av att adoptera en katt därifrån, men jag stöttar organisationen och dess syfte att rädda katter. Det är bra att organisationen har krav på den som ska adoptera, därför att det minskar risken för att katten blir utan ett hem igen. De skriver info om katterna som kan ha betydelse för att katten och familjen ska passa ihop. I min familj finns det ett småbarn, en hund och en katt, därav behöver det funka för den ny familjemedlem att leva samt trivas med hela vår familj. Adopterar man en ny familjemedlem så ska det vara för hela livet ut! Det är min åsikt.

Jag vill avsluta detta inlägget med att säga att jag är medveten om att det finns familjer som är tvugna till att lämna sina katter av olika anledningar och att det kan vara jobbigt. Att lägga ut sin katt på adoption visar att familjen bryr sig om sin katt. Det jag är helt emot är när personer hotar att avliva sin katt om ingen köper/adopterar katten. Usch! 

Målet med att bilda en familj bör och ska alltid vara att leva livet ut tillsammans ❤

Vad tycker ni kring detta ämnet? Kommentera nedanför 👇

Tack för att du läste! 🙌 


Allmänt | adoptera, katt, kattkommandosyd, kks | | Kommentera |
Upp